Lima (5) Langkah Mudah Buka Akaun Emas GAP, Singapura

Cara mudah untuk Simpan Emas ialah dengan membuka akaun GAP – Gold Accumulation Program.  GAP telah mendapat kelulusan Patuh Shariah dan anda tak perlu merasa ragu2 dengan program ini.

Anda boleh mula menabung emas serendah 1gm atau dengan membeli emas $100 setiap bulan. Jika ada wang lebih boleh tambahkan belian emas.  Walaupun tiada syarat supaya anda mesti membeli emas setiap bulan, sebaiknya jadikan satu disiplin untuk menabung emas setiap bulan.

Simpan Emas Untuk Pelaburan Jangka Panjang.

Setiap kali dapat duit gaji atau duit bonus tukarkan sebahagian duit tersebut kepada emas.  Inilah cara paling mudah untuk kita jadikan emas sebagai aset simpanan jangka panjang untuk kegunaan bila diperlukan nanti.

 • Emas berguna semasa kecemasan.
 • Tabungan untuk pelajaran anak2.
 • Simpanan untuk pergi Umrah atau Haji
 • Sebagai bayaran pendahuluan untuk beli kereta atau rumah baru.
 • Simpanan untuk perbelanjaan perkahwinan, bagi yang remaja.
 • Simpanan untuk masa hadapan guna semasa persaraan dan lain2.

Langkah 1 : Bagi yang ingin mulakan dengan simpanan 1gm lihat harga 1gm Emas hari ini, di ‘website’ Public Gold Klik link ini >>>  www.publicgold.com.sg (S’pura). Bagi yang nak mulakan dengan $100 setiap bulan terus ke Langkah 2

Gap-63

Gambar: Contoh Harga GAP pada 25 Apr 2017  1gm Emas ialah $63

Langkah 2 :  Setelah pasti harga 1gm (contoh 1gm : $63), transfer Online atau ‘ ATM Machine ke Account Public Gold Marketing Pte Ltd – DBS Bank Current Acc : 106-902-589-3 DBS-Bank

Bagi yang ingin mulakan $100 transfer ke akaun yang sama.

Langkah 3 :  ‘Screen Shot’ resit dan hantarkan Screen Shot ke Public Gold  Admin , sebagai bukti pembayaran dan pastikan anda tulis keterangan peribadi di bawah ini :

 • Nama Anda:
 • No IC:
 • Email:
 • No Mobile:
 • Nama Introducer : Mohd Suliman Hafid PG027857 dan  WhatsApp ke Admin Public Gold  Singapura: +65 9663 5916 

GAP contoh2

Gambar 2 : Screen Shot – Bank Slip hantarkan kepada Admin Public Gold

Nota : Tuliskan nama introducer : Mohd Suliman Hafid dan PG Code : PG027857 jika anda mahukan bimbingan Pelaburan Emas dari saya seterusnya.

Buka GAP Banner

Gambar : Ikut Langkah Atas Cara Mudah Buka Akaun GAP

Hantarkan juga salinan ‘sceen shot’  ke mobile phone saya +65 9224 6333 (whatsapp) untuk rujukan jika diperlukan.

Langkah 4 : Tunggu penyata pembelian GAP dan PG CODE serta password melalui email dalam masa 24 jam waktu bekerja dari Public Gold Admin.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi terus ke Public Gold Admin Singapura: +65 9663 5916 dan jika anda perlukan bantuan boleh hubungi saya melalui Mobile +65 9224 6333 (WhatsApp).

Perhatian: Supaya akaun GAP anda aktif, minimum 1gm emas hendaklah sentiasa ada dalam akaun tersebut, walaubagaimana pun 1gm tersebut boleh dikeluarkan ketika tutup akaun nanti.

Langkah 5 : Setelah dapat PG Code dan password anda, periksa ‘GAP Statement Account’ dengan ‘Log-in’ ke Website Public Gold www.publicgold.com.sg (S’pura)

Kemudian Klik MY GAP
mygap
KemudIian Klik Statement

Di bawah adalah contoh ‘GAP Statement Account’.  Pastikan anda telah ‘Purchase’ 1gm di dalam Statement

GAP-Statement

Gambar : GAP Statement Account

Nota: Harap ambil perhatian, setiap produk emas yang dikeluarkan dari akaun GAP akan dikenakan Premium. Sila rujuk rajah bawah harga Premium.

product_premium_sg

Gambar: Harga Premuim Emas

Saksikan Video pendek di bawah ini cara buka Akaun GAP di Singapura


Nota ** Untuk warga Malaysia, Indonesia dan Brunei Darussalam yang ingin buka Akaun GAP Emas boleh hubungi saya melalui Whatsapp +65 9224 6333 untuk bimbingan seterusnya.

Jika anda perlukan bimbingan Pelaburan Emas Fizikal dari saya Follow Facebook Page dengan Klik nama saya di bawah ini:

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat untuk keluarga dan kawan-kawan yang belum tahu cara kumpul emas melalui GAP account.  Harap dapat di ‘Share’ kepada mereka. Terima Kasih.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *