Simpan Emas dari 1 gram kepada 1 Kilogram

Ungkapan

“Seribu (1000) langkah bermula dari langkah yang pertama”

“Seribu (1000) gram bermula dari 1 gram”.

Menyimpan memerlukan displin yang tinggi dan tujuan kenapa mesti simpan emas.  Dari buku yang saya baca “The Richest Man In Babylon” memberitahu Emas datang dengan mudah dan akan bertambah kepada sesiapa yang konsisten simpan 10% daripada pendapatan bagi membina kekayaan untuk dirinya dan juga keluarganya.

Ya betul membina kekayaan dengan emas sangat mudah.  Anda boleh bermula serendah 1 gram setiap kali dapat gaji atau 10% dari pendapatan anda.  Tambahkan % simpanan anda bila kita rasa selesa dan bila setiap kali mendapat wang tambahan atau bonus gaji.

Jika kita sentiasa displin dan konsisten setiap bulan In Sha Allah kita pasti boleh mencapai kepada simpanan 1kg emas untuk diri kita dan keluarga.

one gold dinar

Jadikan Tabiat Simpan Emas Setiap Bulan.

Jika kita berterusan menyimpan 10% daripada pendapatan dan melabur emas dengan bijak, akhirnya kita dapat simpan lebih dari itu, kerana tabiat yang dipupuk telah membuat kita lebih kaya.  Seterusnya menjamin keselamatan keluarga sekiranya kita sudah tiada lagi.

Beza Simpan Duit Dengan Simpan Emas.

Contoh yang ketara, jika kita simpan dalam bentuk duit, katakanlah kita nak simpan $100 setiap bulan di ‘Savings Account’ harap2 nanti dalam 12 bulan dah dapat target simpanan $1200.

Kalau ikut pengalaman saya dalam perjalanan nak simpan ada saja ‘toyol’ yang cuba mengganggu kempiskan duit kita yang akhirnya kita tidak dapat capai target kita.  Apa lagi kalau dah nak sampai Hari Raya inilah godaan yang paling kuat yang perlu kita tangani. Silap2 duit kita ‘Bocor’ berbelanja yang bukan2.

Penawar kepada penyakit ‘Boros’ ini ialah tukarkan simpanan wang kita dalam bentuk emas.  Setiap kali dapat gaji pisahkan 10% dari gaji untuk dibelikan emas.  Bila kita tukar wang kita kepada emas naluri untuk berbelanja yang bukan2 dengan sendirinya terpadam.  Secara tidak langsung mengelakan dari kebocoran wang.

Semakin banyak emas yang kita kumpul, semakin banyak emas datang kepada kita. Sebab itu jangan lupa keluarkan zakat emas dan banyakkan bersedekah.

Semoga penerangan ini menjadi panduan sebelum melabur dalam emas fizikal. Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya.

Teruskan baca posting saya untuk mendapat Tip Emas seterusnya. Jika ada kawan2 yang nak mulakan simpanan emas dan perak boleh buat perjanjian dengan hubungi saya. Terima kasih.

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Semoga sharing di atas bermanfaat dan harap dapat kongsikan bersama famili dan rakan2 kita dengan klik butang di bawah ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *