Apakah Kelebihan Menjadi Dealer Emas?

Dengan kemajuan teknologi komputer teknik perniagaan emas telah berubah.  Kalau dulu, jika mahu membeli emas kita perlu pergi ke kedai emas tapi kini kita boleh lihat dan cari informasi dengan menggunakan komputer, begitu juga kita boleh beli secara online.

Sekarang ini dipasaran terdapat Gold Bar yang beratnya serendah 0.5 gm hingga 1 kg, Dinar emas dari 1/2 Dinar, 1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar untuk dijadikan sebagai koleksi, hadiah, simpanan atau pelaburan.

Terdapat syarikat yang menawarkan pakej Dealer Emas, ada yang memberi komisen serendah 1% sehingga 4% untuk setiap emas yang dibeli oleh pelanggan samaada melalui kita ataupun melalui cawangan syarikat di Singapura, Malaysia atau Indonesia.

Ada syarikat yang menetapkan modal belian 100 gram sekali gus untuk melayakkan kita menjadi seorang Dealer Emas dan mendapat komisen 1% untuk pembelian seterusnya.

10 Kelebihan dan Komisen.

Berikut adalah 10 kelebihan dan komisen menjadi Dealer Emas Public Gold yang saya sertai:

 1. Self purchase 1% hingga 4%
 2. Referral fee Dealer Baru 1% hingga 4%
 3. Referral fee Customer 1% hingga 4%
 4. Buy Back commission 0.3%
 5. Supervisory incentive
 6. Q Bonus
 7. SIP – Leadership Seminar
 8. SIP – My Dream Car
 9. Incentif Aurora
 10. Incentif PG Mall

Banner2

Gambar : Latihan PERCUMA untuk Dealer Setiap Bulan

Latihan dan Sokongan

Terdapat syarikat yang memberi latihan dan sokongan kepada Dealer2 Emas yang serius dan ingin bersama mereka dalam perniagaan emas. Bagi Dealer2 yang ingin cipta pendapatan sampingan, anda boleh ikuti latihan dan seminar anjuran syarikat tersebut.

Ada syarikat yang sangat komited ingin melihat Dealer2 emas mereka berjaya dalam perniagaannya dengan memberi latihan dan sokongan.  Latihan ada yang Percuma dan ada juga yang berbayar.  Sebagai contoh latihan – NDO adalah PERCUMA.  Semasa NDO kita akan dikenalkan lebih mendalam topik2 berikut::

 • Pengenalan kepada Public Gold
 • Dealership Public Gold
 • Kenapa Public Gold?
 • Faedah menjadi Dealer Emas Public Gold
 • Cara mulakan Bisnes Emas
 • Kesimpulan dan lain2 hal

NDO 2018 Jan 27

Gambar: Latihan PERCUMA – NDO oleh Syarikat Public Gold Singapura.

Bagaimana Cara Mendaftar NDO?

Untuk syarikat Public Gold – Jadual Latihan – NDO akan di adakan pada minggu yang ke3 setiap bulan dari jam 10.30 pagi hingga 12 tgh.

Anda boleh buat pendaftaran PERCUMA dengan hubungi cawangan Public Gold di Seluruh Singapura, Malaysia dan Indonesia. Bagi warga Singapura yang ingin ikuti Latihan Percuma NDO boleh WhatsApp terus ke Admin Public Gold melalui mobile : +65 9663 5916 (S’pura)

Tawaran Istimewa!

Bagi yang ingin menjadi Dealer Emas, saya menawarkan tawaran istimewa untuk mana-mana individu yang ingin menjadi Dealer dengan pembelian emas sekali gus, samaada di Singapura, Malaysia, Indonesia dan Brunei Darussalam.

Bagi yang berminat ingin ikuti Seminar Emas PERCUMA KLIK SINI

Saya juga mencari bakal2 Dealer Emas yang ingin bersama saya untuk rebut tawaran istimewa ini.  Sebagai Dealer Emas bawah naugan saya, In Sha Allah anda akan diberi update info emas, Tip emas, ebook Percuma, latihan dll. Jika ada yang berminat hubungi saya sekarang!.

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Semoga artikel ini bermanfaat  dan harap di kongsikan kepada rakan2 yang belum mengetahui tentang Bisnes Emas Patuh Shariah.