Pendapatan Pasif.

Ada yang tanya saya, boleh tak kita dapat ‘Passive Income’ di Public Gold? Jawapannya memang boleh tetapi sebelum saya terangkan caranya, biar saya jelaskan sedikit apa itu ‘Passive Income’ atau pendapatan pasif.

Pendapatan pasif adalah pendapatan yang diperolehi daripada contohnya, wang royalti hasil dari menulis buku, dividen dari simpanan, duit sewa rumah atau kedai milik kita, wang pencen dan banyak lagi. Ada pendapatan pasif yang menjana wang setiap tahun, bulanan malahan ada yang harian. Anda hanya perlu kreatif dan sedikit usaha untuk menjana pendapatan pasif anda.

Dengan kata lain, anda buat sekali dan anda akan dapat bayaran berkali-kali. Malahan ada yang dapat diwariskan kepada keluarga anda.

Ganjaran Mengikut Status Anda

Di Public Gold untuk melayakkan diri anda mendapat komisyen, anda mestilah berstatus Dealer 1% (4%), Priority Dealer 1.5% (6%) atau Master Dealer 2% (8%).

dealer-incentive

Misalannya jika memperkenalkan frontline Dealer Baru anda akan diberi referral fee 1% (4%) daripada harga belian dealer tersebut untuk pertama kali dan untuk seterusnya 0.15%.

Jika sekiranya memperkenalkan Customer atau Ahli Baru anda akan diberi referral fee 1% (4%) apabila customer tersebut buat belian emas sama ada melalui GAP, EPP atau belian terus secara online atau offline.

Referral Fee tersebut akan dibayar setiap kali Dealer dan Customer anda membuat pembelian emas di Public Gold. Jika mereka membeli melalui GAP setiap bulan ini bermakna anda akan menerima referral fee setiap bulan.

Passive Income di Public Gold

Saya ingin mengambil contoh bagaimana salah seorang Master Dealer mendapat Passive Income setiap bulan di Public Gold. Di mana beliau mempunyai rangkaian melebihi 90,000 orang dan Group Sales setiap bulan 1 hingga 3 juta.  agak2 berapa passive income?.Anda kiralah sendiri…..Ini belum lagi termasuk jualan Aurora 8%.

GAP – Gold Accumulation Program merupakan program yang paling disukai ramai sebab anda boleh menabung emas serendah 1gm setiap bulan. Cara paling mudah untuk simpan dan kumpul emas. GAP juga merupakan sumber pendapatan pasif di Public Gold.

Belum Ramai Yang Tahu

Pada pendapat saya jika anda ingin dapatkan ‘Passive Income’ di Public Gold anda mesti mulakan sekarang! Pendapatan di Public Gold perlahan tapi konsisten dan jangka masa panjang. 

Di Singapura kita mempunyai peluang yang sangat besar kerana belum ramai yang tahu dan belum ramai yang menjadi Dealer dan Customer.

Walaupun kita hadapi banyak halangan dan cubaan namun saya percaya, jika kita yakin dan rajin berkongsi ilmu emas In Sha Allah kita boleh berjaya dalam bisnes ini. Yang paling penting sekali ialah mesti ada Team Work – kita buat sama2. Anda tak mungkin boleh berjaya jika buat sendiri2.

Apakah Tindakan Yang Perlu Dilakukan

Rajin2 share Ilmu Emas, Aktiviti2 Seminar, Berita Emas dan Pengalaman Emas kepada famili dan rakan2 kita dan kepada rakan Media Social kita.

Ramaikan followers anda di Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Youtube , Google+dan lain2. Straeginya dari Stranger jadikan Friend kemudian customer dan dealer (Busnes Partner).

Hantarkan Prospek Anda Ke Seminar Emas

Banyak kali dalam seminar emas saya ada prosek yang hadir kerana mendapat maklumat dari Facebook yang akhirnya bila register akan letak nama orang yang syorkan mereka hadir sebagai introducer mereka. Ya betul.. Prosedur di Public Gold sangat mudah sesiapa pun boleh lakukan.

Anda hanya perlu berkomunikasi dengan prospek melalui whatsApp atau Facebook suruh mereka hadiri Seminar Emas dengan memberitahu PG Code anda kepada prospek. Atau anda boleh registerkan sebagai ahli secara online. Yuran menjadi ahli di Public Gold adalah PERCUMA.

Jika anda sibuk tak dapat hadiri Seminar Emas tak mengapa hantarkan prospek atau kawan2 atau famili anda ke Seminar Emas Saya. In Sha Allah saya akan bantu anda.

Jika anda ingin dapatkan Tip dan info tentang pelaburan emas boleh add Fbook dengan klik nama saya bawah ini.  Terima Kasih kerana sudi membaca blog saya.

MOHD SULIMAN BIN HAFID – PG027857
Master Dealer for Singapore
WhatsApp/SMS +65 92246333 (Spura) +6 016 6825 003 (M’sia)
Busines Page FB www.fb.com/onegolddinar

Harap dapat dikongsikan artikel ini kepada rakan2 dan famili anda yang sedang mencari peluang bisnes dengan klik butang di bawah ini.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *