Bermula Dari Syarikat Kerdil.

Sepuluh (10) tahun dahulu tiada siapa yang mengenali akan Syarikat Public Gold yang mula bertapak di Pulau Pinang.  Ketika itu Public Gold menumpukan sepenuhnya kepada perdagangan ‘Gold Bullion’ dan ‘Silver Bullion’.

Public Gold memberi bimbingan, tunjukajar, nasihat kepada sesiapa yang ingin menjadikan Emas dan Perak sebagai Pelaburan jangka masa panjang.

Selama 10 tahun menjalankan bisnes dagangan emas banyak rintangan dan cubaan yang ditempuhi namun Public Gold telah berjaya mengatasi semuanya dan selama itu banyak pencapaian telah di raih oleh Syarikat Public Gold.

Public Gold kini boleh merasa bangga kerana telah mempunyai lebih 100 ribu customers, 20 buah cawangan di seluruh Malaysia, Singapura dan Indonesia.

Pencapaian terbaru ialah apabila Public Gold medapat pengesahan Jual-Beli Emas ‘Patuh Shariah’.

Bagi anda samada Pelajar, Guru2, Pekerja Biasa, Orang Awam, Pesara, Penganggur dan siapa sahaja yang ingin dapatkan income sampingan, rebut peluang yang diberikan oleh Syarikat Public Gold.

pg10amaniecertification

Pendapatan Pasif.

Boleh tak kita dapat ‘Passive Income’ di Public Gold? Jawapannya memang boleh tetapi sebelum saya terangkan caranya, biar saya jelaskan sedikit apa itu ‘Passive Income’ atau pendapatan pasif.

Pendapatan pasif adalah pendapatan yang diperolehi daripada contohnya, wang royalti hasil dari menulis buku, dividen dari simpanan, duit sewa rumah atau kedai milik kita, wang pencen dan banyak lagi. Ada pendapatan pasif yang menjana wang setiap tahun, bulanan malahan ada yang harian. Anda hanya perlu kreatif dan sedikit usaha untuk menjana pendapatan pasif anda.

Dengan kata lain, anda buat sekali dan anda akan dapat bayaran berkali-kali. Malahan ada yang dapat diwariskan kepada keluarga anda.

Tiga (3) Jenis Bisnes Income

Public Gold kini memberi Platform Busines yang cukup hebat di mana anda boleh mendapat 3 Income seperti di bawah ini:

  1. Menjadi Gold Dealer ‘Taukey Emas’ 
  2. Auroa Italia – Barangan Kemas Eksklusif untuk wanita.
  3. PG Mall Shopping Online – Menjadi Merchant dan Shopper.

Anda boleh dapat Income Pasif, Income Sampingan dan Income Aktif.  Fomular nya mudah iaitu anda hanya perlu RAJIN.

Saya ingin mengambil contoh bagaimana salah seorang Gold Dealer mendapat Passive Income setiap bulan di Public Gold. Di mana beliau mempunyai rangkaian melebihi 90,000 orang dan Group Sales setiap bulan 1 hingga 3 juta.  agak2 berapa passive income? Anda kiralah sendiri…..Ini belum lagi termasuk jualan Aurora Italia barangan kemas dan PG Mall Shopping Online.

Belum Ramai Yang Tahu

Pada pendapat saya jika anda ingin dapatkan ‘Income’ di Public Gold anda mesti mulakan sekarang! Pendapatan di Public Gold sangat lumayan dan ‘Long Term’.  Terus buat secara konsisten dan bina rangkaian bisnes bersama Public Gold. 

Di Singapura, Malaysia, Indonesia dan Brunei Darussalam kita mempunyai peluang yang sangat besar kerana belum ramai yang tahu akan Bisnes Public Gold.

Saya amat percaya, jika kita yakin dan rajin berkongsi ilmu. In Sha Allah kita boleh berjaya dalam bisnes di Public Gold.

Apakah Tindakan Yang Perlu Dilakukan

Kita ada Ilmu tapi tidak buat tindakan ‘ACTION TAKEN’ tidak akan menghasilkan apa2. Langkah paling penting jika anda mahu berjaya dalam Bisnes Public Gold ‘Follow the Education System’ dan ikuti aktiviti2 Public Gold.

  1. Hadiri Seminar Ilmu Emas
  2. NDO – New Dealer Orientation
  3. PG1S
  4. PG Golden Tour
  5. JLT- Leadership Training.

Rajin2 share Bisnes Public Gold, Ilmu Emas, Aktiviti2 Seminar, Berita Emas dan Pengalaman Emas kepada famili dan rakan2 kita dan kepada rakan Media Social kita.

Ramaikan followers anda di Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Youtube , Google+dan lain2. Straeginya dari Stranger jadikan Friend kemudian customer dan dealer (Busnes Partner).

Hantarkan Customer Anda Ke Seminar Emas

Banyak kali dalam seminar emas saya ada Customer yang hadir kerana mendapat maklumat dari Facebook yang akhirnya bila register akan letak nama orang yang syorkan mereka hadir sebagai introducer mereka. Ya betul.. Prosedur di Public Gold sangat mudah sesiapa pun boleh lakukan.

Anda hanya perlu berkomunikasi dengan Customer melalui whatsApp atau Facebook suruh mereka hadiri Seminar Emas dengan memberitahu PG Code anda kepada customer tersebut atau anda boleh registerkan secara online. 

Jika anda sibuk tak dapat hadiri Seminar Emas tak mengapa hantarkan Customer atau kawan2 atau famili anda ke Seminar Emas Saya. In Sha Allah saya akan bantu anda.

Jika anda ingin dapatkan Tip dan info tentang pelaburan emas boleh Like Fan Page dengan klik nama saya bawah ini. Terima Kasih kerana sudi membaca blog saya.

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Harap dapat dikongsikan artikel ini kepada rakan2 dan famili anda yang sedang mencari peluang bisnes dengan klik butang di bawah ini.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *