Simpan Emas dengan Buka Akaun GAP – ‘Gold Accumulation Program’

Syarikat Public Gold adalah satu-satunya Syarikat Emas yang bukan sahaja memberi pendidikan yang betul tentang Pelaburan Emas tetapi mempunyai Program Tabungan Emas ‘GAP – Gold Accumulation Program’ dengan cara sedikit demi sedikit.  Paling rendah anda boleh simpan Emas 1gm setiap bulan. Kalau nak simpan lebih gram pun boleh semuanya bergantung kepada budget kewangan anda.

1. Mulakan Langkah Pertama Dengan Buka Akaun GAP

Untuk buka Akaun GAP, anda boleh mulakan dengan beli emas seperti berikut:

 • Singapura harga 1gm emas
 • Malaysia RM100
 • Indonesia Rp300,000

GAP Price Todat 8 Mar

Gambar : Harga 1 gm di Website www.publicgold.com.sg

Program GAP – ‘Gold Accumulation Program’ sesuai untuk semua golongan samaada Pelajar, Guru, Pekerja Biasa, Pesara dan sesiapa sahaja.  GAP memberi peluang kepada kita untuk simpan dalam bentuk Emas Fizikal sebagai simpanan dan pelaburan jangka panjang.

Program GAP adalah program yang sangat mudah dan terbaik untuk mulakan simpanan emas, di mana setiap kali dapat gaji atau bonus atau ada duit lebih, simpan sedikit wang tersebut dalam bentuk emas di dalam akaun GAP kita.

2. Apakah kelebihan Menyimpan Emas?

 • Mengelakkan dari  berbelanja dari perkara yang kurang penting dan bukan-bukan.
 • Emas nilainya lebih terjamin jangka masa panjang berbanding duit.
 • Anda kawal nilai simpanan emas anda 100 peratus.
 • Boleh di warisi oleh generasi yang akan datang.

Program Tabungan Emas GAP telah mendapat Sijil Patuh Shariah, anda tak perlu rasa ragu dan was-was dengan program ini.

Cert GAP

3. Tukar Wang Kepada Emas.

Bagi mereka yang sibuk dengan urusan pekerjaan, ‘Account GAP’ memudahkan kita  untuk beli dan simpan. Anda tak perlu ke kedai untuk beli Emas .  Anda hanya buat ‘Bank Transfer’ atau ‘ATM transfer’ ke Account GAP anda bila-bila masa 24 jam 7 hari. Konsep yang sangat mudah:

Tukar Wang ANDA kepada Emas setiap kali dapat gaji atau bila ada wang lebih.

Pelindung Harta

 

Gambar : Tukarkan Wang kepada Emas 

Saya syorkan supaya “Mulakan Simpanan Emas Anda Secepat Mungkin” jadikan simpanan GAP sebagai ‘forgotten savings’ iaitu “Simpan dan Lupakan”.  Anda tak perlu ingat2 berapa gram emas dah tersimpan, gunakan konsep yang sama seperti wang CPF, kita hanya tahu berapa banyak bila masa kita perlukan nanti.

4. Apa Beza Simpan Emas dengan Simpan Wang?

Bayangkan – Kalau setiap bulan anda beli emas Sgd$100 ( lihat harga gram emas di website www.publicgold.com.sg), ini bermakna dalam masa setahun anda sudah mempunyai lebih kurang 20 gram tanpa disedari.

Perkara ini tak akan sama kalau anda simpan dalam bentuk wang di bank $100 x 12 bulan, mungkin anda rasa sudah ada simpanan $1200 setahun. Sebaliknya apa yang berlaku samada wang tersebut telah dibelanjakan atau dah berkurangan, sebab Emosi kita kalah bila kita lihat ‘angka’.

“Wang fitrahnya Belanja” dan “Emas fitrahnya Simpan”

Jika anda jadikan satu tabiat untuk membeli emas setiap bulan bila dapat gaji atau bila ada wang lebih, percayalah tabungan emas anda akan bertambah dan bertambah sebab emas ada ‘Megnet’ untuk menarik kekayaan.

Simpanan emas fizikal adalah aset sama seperti rumah, tanah yang kita boleh nampak, pegang dan kawal aset tersebut.

Emas adalah “Harta Sebenar” dan Emas ada “Megnet Kekayaan”.

Untuk melihat hasil simpanan, anda boleh keluarkan Emas tersebut dalam bentuk ‘Gold Bar’ atau ‘Dinar Emas’ bila-bila masa di cawangan Public Gold seperti gambar di bawah ini.

Gold Bar and Dinar

Gambar : Gold Bar 1 gm, 5 gm, 1/2 Dinar dan 1 Dinar

*Nota Penting: Supaya akaun GAP anda aktif minima 1 gram mesti sentiasa ada di dalam akaun, walaubagaimana pun 1 gram tersebut boleh dikeluarkan bila tutup akaun nanti.  Untuk keluarkan Emas Fizikal anda hanya perlu bayar Premium saperti di bawah ini:

product_premium_sg

Jika anda mahukan simpanan emas yang lebih banyak, boleh mulakan dengan simpanan yang lebih, mungkin mulakan dengan 2gm atau $200 setiap bulan.

Jadikan tabiat yang baik menyimpan Emas setiap bulan.  Jika anda mula dengan 2 gram, ini bermakna dalam masa 12 Bulan anda sudah miliki 24 gram simpanan emas, bestkan!

5. Apa Manfaat Menabung Emas dengan Akaun GAP?

 1. Anda boleh tukar wang anda menjadi Emas pada masa itu juga 24 jam 7 hari.
 2. Anda beli Emas dengan harga yang rendah.
 3. Anda beli Emas secara online tanpa perlu ke Kedai Emas.
 4. Anda boleh keluarkan Emas fizikal bila2 sama. (Waktu Pejabat)
 5. Anda boleh jual semula GAP Emas ke Public Gold.

Kata En Syukor Hashim (Pengarang Buku Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas) Mentor saya, kalau orang baru yang mula nak simpan emas cara paling mudah – Target kumpul dengan 5 gram atau 1 Dinar emas (4.25 gram).

Kemudian keluarkan emas tersebut dan simpan di beg duit sebagai ‘Ibu Duit’. Kita akan rasa seronok bila kita pegang emas setiap hari.  Emas mempunyai ‘Magnet Kekayaan’ yang sangat kuat.

Tujuan simpan di beg duit supaya kita dapat melihatnya setiap hari apabila buka beg duit. Perkara yang sering dilihat akan ‘register’ di minda ‘sub-conscious mind’ untuk terus tambahkan Gram Emas yang lebih berat.

ibu-duit

Gambar : Dapatkan ‘Aura Emas’ simpan Gold Bar 5 gm di Beg Duit

6. Nak Pilih Gold Bar atau Dinar Emas?

Keluarkan hasil simpanan Emas Fizikal anda dari akaun GAP setiap kali dah sampai target yang anda kehendaki. Anda boleh keluarkan setiap 5 gram, atau yang lebih besar 10 gram, 20 gram, 50 gram, 100 gram.

Bila dah sampai 100gm anda boleh hubungi saya.  Apa manfaat menjadi  ‘Gold Dealer’ ?

assorted-gold-bar

Gambar : Gold Bar 5 gm hingga 1 kg 999.9 24K

Bagi yang minat dengan Dinar Emas, boleh keluarkan hasil simpanan anda berbentuk Dinar iaitu 1/2 Dinar , 1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar.
Dinar123

Gambar : 1/2 Dinar hingga 10 Dinar 999.9 24K

Kesimpulan:

Emas adalah Mata Wang sebenar yang telah digunakan Sejak Zaman Dahulu.

Nak mulakan Simpanan Emas anda HARI INI!!! Buka Akaun GAP sekarang  KLIK SINI.

GAP-Button

Jika anda perlukan bimbangan tentang Pelaburan Emas atau mempunyai sebarang pertanyaan boleh  hubungi dengan SMS/WhasApp saya nama tertera di bawah  atau Follow Facebook atau hadiri Seminar Emas saya KLIK SINI.  Terima Kasih.

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat untuk keluarga dan kawan-kawan yang belum tahu cara kumpul emas melalui GAP account.  Harap dapat di ‘Share’ kepada mereka. Terima Kasih

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *