Kumpul Emas dengan Buka Akaun GAP – ‘Gold Accumulation Program’

Syarikat Public Gold adalah satu-satunya syarikat emas yang bukan sahaja memberi Pendidikan yang betul tentang Pelaburan Emas tetapi mempunyai Program tabungan emas ‘GAP’ dengan cara sedikit demi sedikit.  Paling rendah anda boleh kumpul Emas 1gm setiap bulan atau bila ada lebihan duit.

1g-1mth-E

Gambar : GAP – Program Tabungan Emas Serendah 1 bulan 1 gm

Anda juga boleh keluarkan simpanan emas anda serendah 1gm bila-bila masa di semua cawangan Public Gold di Singapura, Malaysia dan Indonesia.

1gm-gold-bar

Gambar : 1gm Gold 999.9 24K sebagai Hadiah Istimewa Untuk Orang Tersayang

Atau anda juga boleh keluarkan Simpanan Emas anda berbentuk Fizikal ‘Gold Bar’ atau ‘Dinar’

20gGoldbarDinar5

Gambar : 20gm Gold Bar 999.9 24K dan 5 Dinar 999.9 24K

Program ini bertujuan mendidik mereka yang susah nak simpan duit kerana tabiat suka berbelanja.  Dengan adanya akaun GAP kini semua orang boleh menyimpan emas.  Kita boleh jadikan emas sebagai salah satu alat untuk membina kekayaan bermula dengan buka AKAUN GAP sekarang!

Ada beberapa Kelebihan bila kita Menyimpan Emas :

  • Mengelakkan dari  berbelanja dari perkara yang kurang penting dan bukan-bukan.
  • Emas nilainya lebih terjamin jangkamasa panjang berbanding duit.
  • Anda Kawal nilai emas 100 peratus.

Dengan menjadikan emas sebagai aset, emas juga boleh dijadikan simpanan untuk pembelajaran anak2, simpanan untuk Percutian Impian, Pergi Haji atau Umrah, Simpanan untuk miliki Rumah Idaman dan banyak lagi.

‘Account GAP’ akan memudahkan anda  untuk mengumpul Gram Emas sebab anda tak perlu ke kedai Emas .  Anda hanya buat ‘Bank Transfer’ atau ‘ATM transfer’ ke Account GAP anda bila-bila masa.  ketika ada duit lebih atau bila terima gaji bulanan.

Konsep yang sangat mudah iaitu Tukar Wang ANDA kepada Emas.

wangkeemas

Gambar : Tukarkan Wang kepada Emas Pelindung Harta Anda

Saya pernah bertanya pada kekawan berapa mereka bayar untuk bil handphone?  Ada yang kata sampai Sgd$100 setiap bulan. Saya syorkan pada mereka, kita buat perkara yang sama dengan menabung Emas iaitu “Simpan dan Lupakan” sama dengan bayar bil handphone tadi “bayar dan lupakan”.

Bayangkan – Kalau setiap bulan anda bayar bil handphone Sgd$100 ini bermakna setahun anda sudah bayar $1200 tanpa disedari.  Perkara yang sama juga anda boleh lakukan dengan Simpan Emas melalui Akaun GAP.

Jika anda jadikan satu tabiat untuk membeli emas setiap bulan 1g  setiap kali dapat gaji ini bermakna tabungan emas dalam masa 12 bulan, anda sudah memiliki 12gm.

Anda boleh keluarkan Emas Fizikal tersebut dalam bentuk ‘Gold Bar’ atau ‘Dinar Emas Coins’ bila-bila masa seperti gambar di bawah ini.

10gm-1Dinar

Gambar : Gold Bar 10gm dan 1 Dinar

Jika anda mahukan simpanan emas yang lebih banyak, boleh mulakan dengan simpanan 2gm atau lebih. Jadikan tabiat yang baik mengumpul emas 2gm setiap bulan, ini bermakna dalam masa 12 Bulan anda sudah miliki 24gm simpanan emas, bestkan!

Tiga (3) manfaat menabung emas dengan Akaun GAP:

  1. Anda boleh tukar wang anda menjadi Emas pada masa itu juga.
  2. Anda beli Emas dengan harga yang rendah.
  3. Anda beli Emas secara on-line tanpa perlu ke Kedai Emas.

Kata En Syukor Hashim (Pengarang Buku Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas) Mentor saya, kalau orang baru yang mula nak simpan emas cara paling mudah -. Target kumpul dengan 5gm dulu.

Kemudian simpan di beg duit sebagai ‘Ibu Duit’   Emas mempunyai ‘Magnet Kekayaan’ yang sangat kuat.  Tujuan simpan di beg duit supaya anda dapat lihat setiap hari emas anda dan kemudian masuk ke minda ‘sub-conscious mind’ untuk terus tambahkan Gram Emas anda.

ibu-duit

Gambar : Simpan Gold Bar 5gm di Beg Duit

Keluarkan emas anda dari GAP Account setiap kali terkumpul 5gm ,  kumpul dan kumpul.  Selepas itu upgrade ke 10g , seterusnya 20g, 50g, 100g .  Bila dah sampai 100g anda boleh hubungi saya.  Apa manfaat menjadi  ‘Gold Trader atau Dealer’ ?

assorted-gold-bar

Gambar : Gold Bar 5gm hingga 1kg

Bagi yang minat dengan Dinar Emas anda juga boleh keluarkan Dinar bila dah terkumpul 2.125gm untuk 1/2 Dinar , 4.25gm untuk 1 Dinar dan seterusnya sehingga 10 Dinar.

One Gold Dinar

Gambar : 1/2 Dinar hingga 10 Dinar

Kesimpulan: Jika anda ingin lindungi harta anda simpanlah dalam bentuk Emas Fizikal. Nak Mulakan GAP Akaun anda hari ini dan simpan Emas sedikit-sedikit Lama-lama jadi Bukit.

Klik ‘Button’ bawah ini untuk buat pendaftaran Akaun GAP sekarang!

GAP-Button

Perlukan keterangan lebih lanjut tentang GAP hubungi saya +65 9224 6333 , Add Facebook Saya dengan Klik Nama Saya di bawah:

Mohd Suliman Bin Hafid (PG027857)
Master Dealer for Singapore
Mobile : +65 9224 6333 (S’pura), +60 166825003 (M’sia)

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat untuk keluarga dan kawan-kawan yang belum tahu cara kumpul emas melalui GAP account.  Harap dapat di ‘Share’ kepada mereka. Terima Kasih

This article has 1 comments

  1. Pingback: Salam Perkenalan | Wang Emas – Dinar Dirham

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *