Simpan Emas dengan Buka Akaun GAP – ‘Gold Accumulation Program’

Syarikat Public Gold adalah satu-satunya Syarikat Emas yang bukan sahaja memberi pendidikan yang betul tentang Pelaburan Emas tetapi mempunyai Program Simpanan Emas ‘GAP’ dengan cara sedikit demi sedikit.  Paling rendah anda boleh simpan Emas ialah 1gm setiap bulan. Kalau nak simpan lebih gram pun boleh semuanya bergantung kepada budget kewangan anda.

Mulakan Langkah Pertama Dengan Buka Akaun GAP

Untuk Buka Akaun GAP anda boleh mulakan dengan minima seperti berikut:

  • Singapura harga 1gm Emas (lihat harga 1 gm di Website www.publicgold.com.sg)
  • Malaysia RM100
  • Indonesia Rp300,000

Anda boleh buka atas nama anda atau ‘Joint Account’ atas nama (Anda dan Anak) yang bawah umur 18 tahun.

1g-1mth-E

Gambar : Simpan Setiap Bulan 1 Gram Emas

Program GAP – ‘Gold Accumulation Program’ sesuai untuk semua golongan samaada Pelajar, Guru, Pekerja Biasa, Pesara dan sesiapa sahaja.  GAP meberi peluang anda Simpan dalam bentuk Emas Fizikal sebagai aset jangka panjang.

Dengan ada Akaun GAP sebenarnya mendidik kita yang susah nak simpan duit kerana tabiat suka berbelanja. Konsep yang sangat mudah setiap kali dapat gaji atau bonus simpan sedikit wang tersebut dalam bentuk emas di dalam akaun GAP kita.

GAP memberi peluang, Siapa pun boleh melabur Emas Fizikal.

Apakah kelebihan Menyimpan Emas?

  • Mengelakkan dari  berbelanja dari perkara yang kurang penting dan bukan-bukan.
  • Emas nilainya lebih terjamin jangka masa panjang berbanding duit.
  • Anda kawal nilai simpanan emas anda 100 peratus.
  • Program Tabungan Emas, Patuh Shariah

Program Tabungan Emas GAP telah mendapat Sijil Patuh Shariah, anda tak perlu rasa ragu dan was-was dengan program ini.

Cert GAP

Tukar Wang Kepada Emas.

Bagi mereka yang sibuk dengan urusan pekerjaan, ‘Account GAP’ memudahkan kita  untuk beli dan simpan. Anda tak perlu ke kedai untuk beli Emas .  Anda hanya buat ‘Bank Transfer’ atau ‘ATM transfer’ ke Account GAP anda bila-bila masa 24 jam 7 hari.

Konsep yang sangat mudah iaitu Tukar Wang ANDA kepada Emas setiap kali dapat gaji atau bila ada wang lebih.

Pelindung Harta

 

Gambar : Tukarkan Wang kepada Emas 

Saya syorkan supaya “Mulakan Simpanan Emas Anda Secepat Mungkin” jadikan simpanan GAP sebagai ‘forgotten savings’ iaitu “Simpan dan Lupakan”.  Anda tak perlu ingat2 berapa gram emas dah tersimpan, gunakan konsep yang sama seperti wang CPF, kita hanya tahu berapa banyak bila masa kita perlukan nanti.

Apa Beza Simpan Emas dengan Simpan Wang?

Bayangkan – Kalau setiap bulan anda beli emas Sgd$100 ( lihat harga gram emas di website www.publicgold.com.sg), ini bermakna dalam masa setahun anda sudah mempunyai lebih kurang 20 gram tanpa disedari.

Perkara ini tak akan sama kalau anda simpan dalam bentuk wang di bank $100 x 12 bulan, mungkin anda rasa sudah ada simpanan $1200 setahun. Apa yang berlaku samada wang tersebut telah dibelanjakan atau dah berkurangan, sebab Emosi kita kalah bila kita lihat ‘angka’. Bahasa mudah “Wang fitrahnya Belanja” dan “Emas fitrahnya Simpan”

Jika anda jadikan satu tabiat untuk membeli emas setiap bulan bila dapat gaji atau bila ada wang lebih, percayalah tabungan emas anda akan bertambah dan bertambah, Emas Fizikal adalah aset seperti aset Rumah yang anda boleh nampak, pegang dan kawal.

Emas adalah “Harta Sebenar” dan Emas ada “Megnet Kekayaan”.

Untuk melihat hasil simpanan, anda boleh keluarkan Emas Fizikal tersebut dalam bentuk ‘Gold Bar’ atau ‘Dinar Emas Coins’ bila-bila masa di cawangan Public Gold seperti gambar di bawah ini.

Gold Bar and Dinar

Gambar : Gold Bar 1 gm, 5 gm, 1/2 Dinar dan 1 Dinar

*Nota Penting: Supaya akaun GAP anda aktif minima 1 gram mesti sentiasa ada di dalam akaun, walaubagaimana pun 1 gram tersebut boleh dikeluarkan bila tutup akaun nanti.  Untuk keluarkan Emas Fizikal anda hanya perlu bayar Premium saperti di bawah ini:

product_premium_sg

Jika anda mahukan simpanan emas yang lebih banyak, boleh mulakan dengan simpanan yang lebih, mungkin mulakan dengan 2gm atau $200 setiap bulan.

Jadikan tabiat yang baik menyimpan Emas setiap bulan.  Jika anda mula dengan 2 gram, ini bermakna dalam masa 12 Bulan anda sudah miliki 24 gram simpanan emas, bestkan!

Apa Manfaat Menabung Emas dengan Akaun GAP?

  1. Anda boleh tukar wang anda menjadi Emas pada masa itu juga 24 jam 7 hari.
  2. Anda beli Emas dengan harga yang rendah.
  3. Anda beli Emas secara online tanpa perlu ke Kedai Emas.

Kata En Syukor Hashim (Pengarang Buku Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas) Mentor saya, kalau orang baru yang mula nak simpan emas cara paling mudah -. Target kumpul dengan 5 gram dulu.

Kemudian keluarkan emas tersebut dan simpan di beg duit sebagai ‘Ibu Duit’. Kita akan rasa seronok bila kita pegang emas setiap hari.  Emas mempunyai ‘Magnet Kekayaan’ yang sangat kuat.

Tujuan simpan di beg duit supaya kita dapat melihatnya setiap hari apabila buka beg duit. Perkara yang sering dilihat akan ‘register’ di minda ‘sub-conscious mind’ untuk terus tambahkan Gram Emas yang lebih berat.

ibu-duit

Gambar : Dapatkan ‘Aura Emas’ simpan Gold Bar 5 gm di Beg Duit

Nak Pilih Gold Bar atau Dinar Emas?

Keluarkan hasil simpanan Emas Fizikal anda dari akaun GAP setiap kali dah sampai target yang anda kehendaki. Anda boleh keluarkan setiap 5 gram, atau yang lebih besar 10 gram, 20 gram, 50 gram, 100 gram.

Bila dah sampai 100gm anda boleh hubungi saya.  Apa manfaat menjadi  ‘Gold Dealer’ ?

assorted-gold-bar

Gambar : Gold Bar 5 gm hingga 1 kg 999.9 24K

Bagi yang minat dengan Dinar Emas, boleh keluarkan hasil simpanan anda berbentuk Dinar iaitu 1/2 Dinar , 1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar.
Dinar123

Gambar : 1/2 Dinar hingga 10 Dinar 999.9 24K

Kesimpulan:

Emas adalah Mata Wang sebenar yang telah digunakan Sejak Zaman Dahulu.

Nak mulakan Simpanan Emas anda HARI INI!!! Buka Akaun GAP sekarang  KLIK SINI.

GAP-Button

Jika anda perlukan bimbangan tentang Pelaburan Emas boleh  hubungi saya melalui +65 9224 6333  atau Follow Facebook Page dengan Klik Nama saya di bawah:

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat untuk keluarga dan kawan-kawan yang belum tahu cara kumpul emas melalui GAP account.  Harap dapat di ‘Share’ kepada mereka. Terima Kasih

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *