Akaun Simpanan Emas (GAP) – ‘Gold Accumulation Program’

Syarikat Public Gold adalah satu-satunya Syarikat Emas yang bukan sahaja memberi pendidikan yang betul tentang Pelaburan Emas tetapi mempunyai Program Tabungan Emas (GAP) – ‘Gold Accumulation Program’ yang memberi kemudahan untuk kita simpan emas sedikit demi sedikit.  Paling rendah kita boleh simpan Emas 1 gram setiap bulan. Kalau nak simpan lebih dari 1 gram pun boleh semuanya bergantung kepada pilihan dan budget kewangan kita.

1. Mulakan Langkah Pertama Dengan Buka Akaun Simpanan Emas (GAP)

Untuk buka Akaun Simpanan Emas GAP, anda boleh mulakan dengan beli emas seperti berikut:

 • Singapura harga 1 gram emas atau $100
 • Malaysia RM100
 • Indonesia Rp300,000

GAP Price Todat 8 Mar

Gambar : Harga 1 gm di Website www.publicgold.com.sg

GAP – ‘Gold Accumulation Program’ sesuai untuk semua golongan samaada Pelajar, Guru, Pekerja Biasa, Pesara, Peniaga dan sesiapa sahaja.  GAP memberi peluang kepada kita untuk simpan dalam bentuk Emas Fizikal sebagai simpanan dan pelaburan jangka panjang.

Program Simpanan Emas – GAP adalah program yang sangat mudah dan terbaik. Caranya ialah setiap kali dapat gaji, duit overtime, duit bonus atau bila ada duit lebih, pisahkan sedikit wang tersebut untuk ditukarkan kepada emas.

2. Apakah Kelebihan Menyimpan Emas?

 • Mengelakkan dari  berbelanja dari perkara yang kurang penting dan bukan-bukan.
 • Emas nilainya lebih terjamin jangka masa panjang berbanding duit.
 • Anda kawal nilai simpanan emas anda 100 peratus.
 • Boleh di warisi oleh generasi yang akan datang.

Program Tabungan Emas (GAP) telah mendapat Sijil Patuh Shariah dan anda tak perlu rasa ragu dan was-was dengan program ini.

Cert GAP

3. Tukar Wang Kepada Emas.

Bagi mereka yang sibuk dengan urusan pekerjaan, Akaun Simpanan Emas (GAP) memberi banyak kemudahan untuk beli Emas, kita tak perlu tergesa2 ke kedai emas.  Bila kita dah ada akaun simpanan emas (GAP) kita boleh buat ‘Online Bank Transfer’ atau ‘ATM transfer’ ke Akaun Simpanan Emas GAP bila-bila masa 24 jam 7 hari.

Apa akan jadi bila duit ditukar kepada emas?

Emas adalah Pelindung Harta Kita dan Mengelak Kebocoran Wang.

Pelindung Harta

 

Gambar : Tukarkan Wang kepada Emas 

Saya syorkan supaya “Mulakan Simpan Emas Hari ini juga!” jadikan simpanan emas sebagai ‘forgotten savings’ iaitu “simpan dan lupakan”.

Tahukah anda! Jika Pemerintah tidak mewajibkan semua yang bekerja di Singapura bayar CPF,  saya percaya bila tiba umur 55 tahun kita tak akan ada wang simpanan CPF, setuju?

Anda tak perlu ingat2 berapa gram emas dah tersimpan, gunakan konsep yang sama seperti wang CPF, kita hanya tahu berapa banyak bila masa kita perlukannya nanti.

4. Apa Beza Simpan Emas dengan Simpan Wang?

Bayangkan – Kalau setiap bulan anda beli emas Sgd$100 ( lihat harga gram emas di website www.publicgold.com.sg), ini bermakna dalam masa setahun anda sudah mempunyai lebih kurang 20 gram tanpa disedari.

Perkara ini tak akan sama kalau anda simpan dalam bentuk wang di bank $100 x 12 bulan, mungkin anda rasa sudah ada simpanan $1200 setahun. Sebaliknya apa yang berlaku samada wang tersebut telah dibelanjakan atau dah berkurangan, sebab Emosi kalah bila kita lihat ‘angka’.

“Wang fitrahnya Belanja” dan “Emas fitrahnya Simpan”

Jika kita jadikan satu tabiat untuk membeli emas setiap kali dapat gaji atau bila ada wang lebih, percayalah simpanan emas akan bertambah dan bertambah sebab emas ada ‘Megnet’ untuk menarik kekayaan.

Emas fizikal adalah aset sama seperti rumah, tanah yang kita boleh nampak, pegang dan kawal aset tersebut.

Emas adalah “Harta Sebenar” dan Emas ada “Megnet Kekayaan”.

Untuk melihat hasil simpanan, anda boleh keluarkan Emas Fizikal tersebut dalam bentuk ‘Gold Bar’ atau ‘Dinar Emas’ di cawangan Public Gold waktu pejabat lihat gambar di bawah ini.

Gold Bar and Dinar

Gambar : Gold Bar 1 gm, 5 gm, 1/2 Dinar dan 1 Dinar

*Nota Penting: Supaya akaun simpanan emas (GAP) kita aktif minima 1 gram mesti sentiasa ada di dalam akaun, walaubagaimana pun 1 gram tersebut boleh dikeluarkan bila tutup akaun nanti.

Untuk keluarkan Emas Fizikal anda hanya perlu bayar Premium saperti di bawah ini:

product_premium_sg

Jika anda mahukan simpanan emas yang lebih banyak, boleh mulakan dengan simpanan yang lebih, mungkin mulakan dengan 2gm atau $200 setiap bulan.

Jadikan tabiat yang baik menyimpan Emas setiap bulan.  Jika anda mula dengan 2 gram, ini bermakna dalam masa 12 Bulan anda sudah miliki 24 gram simpanan emas, bestkan!

5. Apa Manfaat Menabung Emas dengan Akaun Simpanan Emas (GAP)?

 1. Tukar wang anda menjadi Emas pada masa itu juga 24 jam 7 hari.
 2. Beli Emas dengan harga yang rendah.
 3. Beli Emas secara online tanpa perlu ke Kedai Emas.
 4. Keluarkan Emas fizikal bila2 sama. (Waktu Pejabat)
 5. Jual semula simpanan emas anda ke Public Gold.

Kata En Syukor Hashim (Pengarang Buku Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas) Mentor saya, kalau orang baru yang mula nak simpan emas cara paling mudah – Target kumpul dengan 5 gram atau 1 Dinar emas (4.25 gram).

Kemudian keluarkan emas tersebut dan simpan di beg duit sebagai ‘Ibu Duit’. Kita akan rasa seronok bila kita pegang emas setiap hari.  Emas mempunyai ‘Magnet Kekayaan’ yang sangat kuat.

Tujuan simpan di beg duit supaya kita dapat melihatnya setiap hari apabila buka beg duit. Perkara yang sering dilihat akan ‘register’ di minda ‘sub-conscious mind’ untuk terus tambahkan Gram Emas yang lebih berat.

ibu-duit

Gambar : Dapatkan ‘Aura Emas’ simpan Gold Bar 5 gm di Beg Duit

6. Nak Pilih Gold Bar atau Dinar Emas?

Keluarkan hasil simpanan Emas Fizikal dari akaun simpanan emas (GAP) setiap kali sudah sampai target yang anda kehendaki. Jika anda sukakan Gold Bar, boleh keluarkan  5 gram,  10 gram, 20 gram, 50 gram, 100 gram atau bar yang lebih besar.

Bila dah sampai 100gm anda boleh hubungi saya.  Apa manfaat menjadi  ‘Gold Dealer’ ?

assorted-gold-bar

Gambar : Gold Bar 5 gm hingga 1 kg 999.9 24K

Bagi anda yang minat dengan Dinar Emas, boleh keluarkan hasil simpanan berbentuk Dinar iaitu 1/2 Dinar , 1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar.
Dinar123

Gambar : 1/2 Dinar hingga 10 Dinar 999.9 24K

Kesimpulan:

Emas adalah Mata Wang sebenar yang telah digunakan Sejak Zaman Dahulu.

Simpanan Emas anda HARI INI! Buka Akaun simpanan emas (GAP)  KLIK SINI.

GAP-Button

Jika anda perlukan bimbangan tentang Pelaburan Emas atau mempunyai sebarang pertanyaan boleh  hubungi dengan SMS/WhasApp saya nama tertera di bawah  atau Follow Facebook atau hadiri Seminar Emas saya KLIK SINI.  Terima Kasih.

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat untuk keluarga dan kawan-kawan yang belum tahu cara kumpul emas melalui GAP account.  Harap dapat di ‘Share’ kepada mereka. Terima Kasih

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *