1. Kesan Dari Covid19

Wabak pandemic Covid19 telah merubah landskap perniagaan dan cara kita bekerja.  Boleh dikatakan bisnes yang tidak menggunakan teknologi internet akan terjejas teruk.  Menurut kajian bisnes yang berdasarkan online telah meningkat naik sebanyak 40% berbanding tahun 2019.

Kita dapat melihat bagaimana perkhidmatan penghantaran makanan seperti Grab Food, Food Panda, Deliveroo bertambah rancak ini bermakna ramai warga yang telah membuat pesanan online dengan menggunakan khidmat ini.

Tak kurang juga yang berbelanja secara online dengan menggunakan platform ecommerce sepeti Shoppe, Lazada, Qoo10 dan lain-lain perkhidmatan.

Semasa berlakunya covid19 bisnes yang paling terjejas teruk antaranya ialah disektor pelancungan. Pendapatan telah berkurangan dan menyebabkan ramai yang terpaksa diberhentikan kerja.

2. Nak Jadi Taukey Emas?

Ada juga bisnes yang tidak terjejas dengan covid19 terutama bisnes yang menggunakan teknologi internet salah satu daripadanya ialah bisnes Emas.

Public Gold adalah syarikat yang menggunakan teknolgi internet yang memberi peluang perniagaan untuk anda menjadi Ajen (Dealer) untuk  pasarkan produk-produk emasnya. Sebagai dealer anda boleh ‘promote’ kepada customer anda dan mendapat insentif setiap bulan bila customer kita buat belian.

Public Gold juga mempunyai platform shopping online yang dipanggil PGMall.my di mana kita boleh beli apa sahaja dari barangan keperluan rumah, elektrikal, handphone, hardware, kopi, milo, chilli source dan lain-lain daripada sekecil-kecil barangan kepada sebesar-besar barangan  secara online.

Kita juga boleh buat perbandingan harga antara satu platform dengan platform yang lain dengan mudah.

Kelebihan bisnes online ini ialah:

  • Boleh dilakukan walau di mana anda berada
  • Bebas dilakukan oleh sesiapa sahaja
  • Tidak memerlukan modal permulaan yang besar
  • Menjalankan Bisnes secara Global

Saya nampak PG Mall merupakan satu platform yang sangat baik kerana untuk jadi ajen anda tidak perlukan modal. Anda boleh buat pendaftaran PERCUMA dengan ‘Sign-Up’ link referral saya. KLIK SINI atau Scan sahaja QR Code di bawah ini sekarang!

QR Code d_emas04

Bila telah berdaftar bermakna kita adalah ejen PG Mall (Shopper) dan boleh memasarkan produk-produk di PG Mall kepada famili, rakan-rakan dan siapa sahaja.  Kerja akan menjadi lebih mudah bila kita gunakan internet. Kita boleh pasarkan melalui social media seperti Facebook, InstaGram atau Whatsapp dan lain2.

Bagaimana kita mendapat insentif ialah setiap kali Customer kita berbelanja di PG Mall kita akan dapat ‘cashback’ atau insentif 0.5% dari jumlah perbelanjaan Customer kita.  Sebagai contoh jika Customer kita beli $1000 insentif kita ialah $5

Dalam hal ini lagi ramai Customer yang kita miliki lagi besar pendapatan yang akan kita terima setiap bulan dan sekali gus boleh menjana pasif income untuk kita setiap bulan.

Bukan itu sahaja malahan sebagai Ejen, bila kita beli produk2 di PG Mall kita juga akan dapat CashBack 0.5% – 3.5% bergantung kepada Status Ejen kita (Elite, Premuim, Super, Shopper).  Hebatkan!

Saya belum lagi jumpa platform yang sehebat ini yang dikenali sebagai konsep CosuMerchant iaitu gabungan dua perkataan Consumer (Pengguna) dan Merchant (Penjual). Gabungan ini memberi peluang keuntungan kepada kedua-dua pihak win-win situation.

Bermacam-macam produk boleh dibeli di PG Mall ini dari barangan keperluan harian, pakaian, kecantikan, kesihatan, elektronik, electrikal, perabut, alat kereta dan banyak lagi.

Ingin lebih jelas Sila tonton video di bawah ini:

Semoga penerangan di atas memberi manfaat jika anda ingin dapatkan pasif income dengan bisnes tanpa modal boleh buat perjanjian atau hubungi saya nama di bawah ini. Terima kasih.

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Semoga sharing di atas bermanfaat dan harap dapat kongsikan bersama famili dan rakan2 kita dengan klik butang di bawah ini.

Written by Mohd Suliman

Saya adalah Master Dealer Public Gold yang sangat aktif yang telah membimbing ramai dealers dan customers saya di Singapura, Malaysia, Indonesia, Brunei Darussalam dalam pelaburan emas fizikal. Hubungi saya jika anda perlukan bimbingan dari saya. Terima kasih.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *