Apakah Kelebihan Akaun Emas GAP? – Public Gold

GAP adalah singkatan kepada Gold Accumulation Program memberikan kita peluang untuk menabung emas 24 jam sehari di mana-mana saja selagi anda mempunyai talian internet. Jual beli emas melalui Akaun GAP ini diakui Patuh Syariah dan mendapat kelulusan bank negara.

Apakah Kelebihan Akaun Emas GAP ini?

1.   GAP adalah platform untuk penyimpan emas yang ingin menabung emas sedikit demi sedikit dengan bajet minimum serendah RM100, 1 gram atau untuk warga Singapura serendah Sgd$100.

2.   Tiada had masa dan had gram emas untuk simpanan di Akaun GAP Public Gold dan yuran simpanan atau ‘Storage Fee’ adalah PERCUMA.

3.   Anda Boleh beli mengikut kemampuan anda dengan minima RM100 bagi setiap kali simpanan emas.

4.   Boleh keluarkan emas fizikal (gold bar 999.9) atau (Dinar Emas 999.9) di cawangan Public Gold yang terdekat.

5.   Emas Fizikal boleh dikeluarkan pada bila-bila masa. Namun.. Jika tidak ditinggalkan baki 1 gram, akaun GAP dianggap tidak aktif dan akan dikenakan caj RM50 bila ingin aktifkan kembali

6.   Urusniaga dalam Akaun Emas GAP boleh dibuat 24 jam sehari, 365 hari setahun. Sangat mudah di mana anda tidak perlu beratur panjang di kedai atau terkial2 mencari parking kereta. Jual beli emas di akaun GAP boleh dibuat secara online melalui mobile phone atau komputer.

7.    Setiap pengeluaran emas fizikal akan dikenakan ‘gold premium’ sebagaimana beli emas fizikal Public Gold yang lain. Premium emas bergantung kepada berat emas yang dikeluarkan. Gold Premium adalah caj untuk kos logistik dan kos operasi.

8.    Kaedah jual beli emas di Akaun GAP telah disahkan patuh syariah oleh penasihat syariah Public Gold, iaitu Amanie Advisors Sdn. Bhd.

Untuk penerangan selanjutnya Sila tonton video di bawah ini :

https://youtu.be/6BdM5LOSq3E

Jika anda perlukan bimbangan Pelaburan Emas seterusnya boleh hubungi dengan WhasApp saya atau Follow Facebook klik nama saya.  Ingin ikuti Seminar Emas Percuma KLIK SINI.  Terima Kasih.

MOHD SULIMAN HAFID – PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat untuk keluarga dan kawan-kawan yang belum tahu cara kumpul emas melalui GAP account.  Harap dapat di ‘Share’ kepada mereka. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *