Kelebihan Menjadi Dealer Emas

Kenapa Menjadi Dealer

Jika anda  berniat untuk melabur emas untuk jangka masa yang panjang, adalah lebih baik anda menjadi Dealer Emas di Public Gold. Anda boleh pilih untuk menjadi Normal Dealer ataupun Priority Dealer.

Dengan bermodalkan belian 100 gram emas fizikal anda layak menjadi Dealer Emas yang diiftiraf oleh Syarikat Public Gold.

Semasa Seminar Emas Public Gold selalunya akan diadakan promosi bagi mereka yang ingin menjadi Dealer dan Priority Dealer.

Jika anda mempunyai modal yang besar saya sarankan agar anda memilih Priority Dealer sebab insentif yang dibayar kepada Priority Dealer lebih besar berbanding Normal Dealer. Video ini ada menerangkannya.

Sila tonton video Kelebihan menjadi Dealer Public Gold di bawah ini 

Apakah Kelebihan Menjadi Dealer Emas?

Dengan kemajuan internet, teknik dan strategi perniagaan telah banyak berubah.  Kalau dulu,  kita perlu pergi ke kedai untuk membeli emas fizikal tetapi sekarang ini , kita boleh membelinya dengan menggunakan komputer secara online sahaja. Kita boleh buat carian di internet boleh buat perbandingan, mencari informasi dan akhir sekali buat pesanan secara online.

Ada syarikat yang hanya menjual ‘Gold Bar’ untuk anda jadikan sebagai simpanan dan pelaburan. Ada juga syarikat yang yang menyediakan ‘platform’ untuk anda menjadi seorang Dealer Emas atau ‘Taukey emas’.

Di Public Gold  sebagai dealer emas anda mendapat 3 kelebihan iaitu anda boleh menyimpan emas ‘Gold Saver’, melabur emas ‘Gold Investor’ dan anda boleh menjana keuntungan dengan berniaga emas sebagai ‘Gold Dealer’.

Sebagai ‘Dealer Emas’ anda akan diberi Insentif antara 1% hingga 2% untuk setiap belian sendiri dan belian ‘customer’ di bawah bimbingan anda.

#1.  Kelebihan dan Insentif

Berikut adalah kelebihan dan Insentif sebagai Dealer Emas Public Gold :

 1.   Insentif Pembelian (Personal Incentive) 1%-2%
 2.   Insentif Akaun Baru (Referral Incentive) 1%-2%
 3.   Insentif Jualan Balik (Sellback Incentive) 0.3%
 4.  Insentif Overriding (Overriding Incentive)
 5.   Insentif Supervisory (Supervisory Incentive)
 6.   Incentif Kumpulan (Group Incentive)
 7.   Insentif Pembelian Aksesori (Accessories Incentive)
 8.   Insentif Pelancongan (Sales Incentive Program)
 9. Insentif Belian di PG Mall.

Dealership Public Gold

Gambar: Heiraki Dealer Emas di Public Gold

#2.  Latihan dan Sokongan

Syarikat Public Gold sangat komited kepada semua Dealer2 Emas  yang serius ingin jadikan Emas sebagai bisnes mereka.  Oleh kerana itu berbagai latihan dan sokongan telah disusun kepada Dealer2 Emas untuk berjaya dalam perniagaan emas dan membina empayar peniagaan mereka.

Bagi Dealer2 emas yang ingin mencipta pendapatan pasif, saya sarankan supaya anda ikuti program yang disusun oleh Team PG1M seperti di bawah ini:

 • New Dealer Orientation – NDO setiap awal bulan
 • JutawanEmas Road Map Program – JRP
 • PG Business School setiap Isnin dan
 • Training Class setiap Rabu dan
 • Seminar Emas yang sering kami anjurkan

Acara-acara di atas ada yang PERCUMA dan ada juga yang dikenakan bayaran yang sangat minima.
Berikut ialah topik2 NDO – New Dealer Orientation yang perlu anda diketahui sebagai seorang Dealer Emas Baru:

 • Pengenalan kepada Public Gold
 • Dealership Public Gold
 • Kenapa Public Gold?
 • Faedah menjadi Dealer Emas Public Gold
 • Cara mulakan Bisnes Emas
 • Kesimpulan dan lain2 hal

New Dealer Orientation

Gambar: Latihan PERCUMA – NDO oleh Syarikat Public Gold di Singapura.

#3. Bagaimana Cara Mendaftar NDO?

Untuk Dealer2 Emas  baru kami sering akan anjurkan NDO – New Dealer Orientation setiap minggu pertama awal bulan. Anda boleh lihat jadual NDO dengan Follow di FB Mohd Suliman Hafid Klik Sini dan OneGoldDinar Klik Sini.

Kami hanya mengambil 30 orang peserta sahaja untuk setiap NDO yang dahulu akan didahulukan.  Anda boleh WhatsApp terus melalui mobile ini +6592246333 (S’pura) untuk pendaftaran.

Suka juga dimaklumkan NDO – New Dealer Orientation ini adalah untuk mereka yang sudah ada PG Code dan telah menjadi Dealer Emas Public Gold samaada lama ataupun baru.

#4. Tawaran Istimewa!

Antara tawaran istimewa bila anda hadir ke NDO – New Dealer Orientation ialah anda berpeluang upgrade dari Customer menjadi New Dealer dan Priority Dealer.  Anda juga berpeluang membeli emas fizikal dengan tawaran harga yang murah ‘Fire Sale’.

Jika anda serius ingin jadikan emas sebagai bisnes dan meraih pendapatan pasif setiap bulan dan jika anda perlukan bimbingan dalam pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat boleh hubungi saya sekarang!

Sebagai Dealer Emas bawah naugan saya, Anda akan diberi bimbingan cara betul melabur emas fizikal, saya juga akan berikan  info2 terkini, Tips emas, aktiviti Seminar, Workshop, Latihan dan lain2.

Saya mahu anda berjaya mencapai kebebasan kewangan dan kukuhkan ekonomi dengan emas untuk diri dan keluarga anda.

Bagi anda yang ingin ikuti Seminar Emas PERCUMA di Singapura Klik Sini atau jika anda ingin tahu lebih lanjut tentang pelaburan emas boleh hubungi saya nama di bawah ini.

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Star Master Dealer Public Gold
Visit site: https:OneGoldDinar.net

Semoga artikel ini bermanfaat  dan harap di kongsikan kepada rakan2 yang belum mengetahui tentang Bisnes Emas Patuh Shariah.