Apa Azam Emas Anda Tahun 2022?

Kenapa Kita Perlu Ada Azam?

Saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2022 kepada anda yang membaca artikel ini.
Bersempena kehadiran tahun baru ini, marilah kita berazam untuk menjadi yang lebih baik dari sebelumnya.

Apabila tiba tahun baru ramai yang membuat Azam baru misalahnya ada yang mahu berhenti merokok, mengurangkan berat badan, simpan duit untuk pergi haji dan berbagai-bagai lagi. Namun setelah membuat perancangan bermula dari bulan Januari bila tiba pertengahan tahun, semua azam itu hilang entah ke mana.

Menurut kajian yang dibuat di Amerika Syarikat mengenai azam seramai 40% daripadanya akan gagal apabila tiba pertengahan tahun.  Ini disebabkan daripada sifat mudah berputus asa yang tidak seharusnya ada terutamanya jika anda benar-benar bersungguh-sungguh untuk berazam sesuatu perkara itu.

Pada tahun 2022 ini, apa kata kita sama-sama berazam untuk kukuhkan ekonomi kita dan keluarga yang kita sayangi dengan mulakan simpanan dan pelaburan emas.  Jika anda belum ada apakah Azam emas tahun 2022 saya cadangkan supaya capai 100 gram untuk diri sendiri dan 1 Kilo untuk Keluarga.

Visi dan Misi

Apakah strategi terbaik untuk penyimpan dan pelaburan emas bagi rakyat marhein seperti kita. Saya nak bagi 3 Tip di bawah ini:

1. Mindset Pengurusan wang yang betul.
Sekiranya anda target nak simpan 10% dari gaji/pendapatan, bila dapat gaji, cepat-cepat tukarkan duit itu kepada emas dan lepas tu lupakan sahaja (forgotten saving).

2. Disiplin & Konsisten – beli secara konsisten.
Pastikan gram emas anda semakin bertambah sepanjang tahun, bukan berkurang. Beli dan tunggu lebih bagus daripada tunggu harga bagus baru nak beli.

3. Kesabaran
Ingat anda invest emas untuk jangka masa panjang. Emas adalah pelaburan medium and long-term. Fakta menunjukan kenaikan emas lebih 500% dalam masa 20 tahun.

Tambahan ** Jika anda dapat durian runtuh seperti bonus atau naik gaji maka saya recommend anda tukar 50% daripada durian runtuh itu ke dalam bentuk emas fizikal.

Ingin tahu apakah faktor-faktor yang menyebabkan harga emas nai atau turun tahun 2022, Sila tonton video disertakan di bawah ini:
https://youtu.be/djD6I5l31jQ

Ingin mulakan simpanan emas dan bimbingan seterusnya dari saya boleh daftar dengan klik  link ini:  https://mylink.la/onegolddinar

Ingin ikuti Seminar Emas Percuma KLIK SINI.  Terima Kasih.

MOHD SULIMAN HAFID – PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat untuk keluarga dan kawan-kawan yang belum tahu cara kumpul emas melalui GAP account.  Harap dapat di ‘Share’ kepada mereka. Terima Kasih

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *