Bagaimana Cara Jual Emas Public Gold – Singapura

Hari ini saya ingin bincang bagaimana cara menjual emas ‘gold bar’ dan Dinar emas.

Lazimnya emas boleh di jual di mana-mana kedai emas di Singapura.

PG0100-100g-classic

Apabila harga emas melonjak naik baru-baru ini, ramai kalangan penyimpan/pelaburan emas ingin mengaut keuntungan dari kenaikan harga emas fizikal yang telah mereka simpan selama ini.

Sebelum kita menjual emas, buatlah semakkan harga yang akan ditawarkan oleh kedai emas tersebut dan buat perbandingan harga.  Adakah harga ‘Buy Back’ tinggi atau rendah.  Sudah setentunya sebagai penjual kita mahukan harga yang tinggi dan sebaliknya bagi pembeli pula mereka mahukan harga yang rendah.

Saya juga pernah baru-baru ini membuat perbandingan harga di kedai emas seperti Mustafa Centre, Maxi cash, Money Max, Joo Chiat, Bullion Star, Silver Bullion dan lain-lain.  Saya dapati harga emas ‘Buy Back’ yang ditawarkan oleh mereka lebih rendah dari harga Public Gold ‘PG Buy’.

Di Tampines Blk 824 #01-20 juga menerima emas Public Gold cuma harga ‘Buy Back’ yang tawarkan lebih rendah dari harga di website public gold ‘PG Buy’, ini disebabkan mereka tidak lagi uruskan bisnes jual-beli emas Public Gold di Singapura.

2 Pilihan untuk anda dapatkan harga tinggi.

  1. Jual kepada Dealer PG yang berminat. Join Facebook Group GoGold
  2. Jual kepada Public Gold Branch ikut harga ‘PG Buy’ – Cawangan terdekat ialah di Johor Bahru (Taman Molek).

#1 – Cara pertama anda boleh jual emas tersebut kepada dealer2 public gold yang berminat. Anda boleh rundingan tentang harga sesama dealer.

#2 – Cara kedua ialah jual balik ke Public Gold mengikut harga ‘PG BUY’.  Caranya anda boleh lock harga di website www.publicgold.com.sg . Kemudian serahkan emas tersebut kepada PG Branch JB. Alamat berikut:

Public Gold Johor Bahru
106, Jalan Molek 2/2,
Taman Molek, 81100 JB.

📱 +65 8228 0916 (Nasuha) 📞07-353 6999 📱012-4308916

PG Johor Branch

Dari pengalaman yang pernah saya alami, wang penjualan emas tersebut akan anda terima dalam masa 3 hari waktu bekerja ke dalam bank akaun anda.

Jika anda tidak berkesempatan untuk serahkan emas tersebut ke Public Gold Branch JB, saya boleh bantu untuk urusan tersebut dengan Fee yang sangat minima.  Anda boleh serahkan emas tersebut pada setiap hari sabtu semasa seminar di Woodlands11 #06-35 jam 11-1ptg.

Fbook

Nota** Untuk urusan Jual beli dan GAP anda perlu tandatangani surat Proxy

Bagi yang sibuk dengan urusan kerja boleh buat ‘appointment’ dengan Whatsapp saya +65 9224 6333.  Anda boleh bertemu saya di Admiralty MRT atau di Woodlands Mart pada hari-hari biasa.

Jika ada sebarang pertanyaan, boleh buat perjanjian dengan hubungi saya nama di bawah ini. Terima kasih.

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Semoga sharing di atas bermanfaat dan harap dapat kongsikan bersama famili dan rakan2 kita dengan klik butang di bawah ini.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *