Kenapa Pilih Akaun Emas GAP – Public Gold

Konsep Simpan Duit Vs Simpan Emas

Di luar sana terdapat banyak Institusi kewangan yang menawarkan ‘Saving Program’ terutama sekali di bank-bank di Singapura. Anda tentu mula terfikir kenapa saya memilih Akaun Tabungan Emas GAP dan apakah kelebihan dan faedah Akaun emas GAP – Public Gold ini.

Untuk penjelasan yang lebih mudah, saya akan tunjukkan perbandingan antara konsep simpanan duit di Bank berbanding simpan emas di akaun GAP – Public Gold.

1. Konsep Simpan Duit di Bank.

Antara tujuan utama kenapa kita simpan duit di bank ialah untuk keselamatan.  Risiko kalau simpan di rumah ialah takut dicuri, terlupa, tercicir dan banyak lagi.  Untuk buka akaun saving ada bank yang memberi syarat minima sgd$500. Kita boleh buat pilihan samada nak simpan di ‘Saving Accoun’t atau ‘Current Account’.  Kalau di simpan selama 1 tahun pihak bank akan beri Faedah atau Interest atas duit simpanan kita.  Jika sekiranya kita perlukan duit tunai kita boleh pergi ke ‘ATM Machine’ 24 jam sehari atau ke Kaunter Bank ikut waktu bekerja untuk keluarkan duit yang disimpan.

2.  Konsep Simpan Emas di Akaun GAP – Public Gold

Antara tujuan utama kenapa simpan emas ialah untuk pelaburan dan simpanan jangka panjang. Akaun emas GAP adalah kaedah simpanan emas yang Sangat MudahSelamat dan Patuh Syariah. Kita boleh menabung emas 24 jam sehari di mana-mana saja selagi kita mempunyai talian internet. Akaun GAP ini diakui Patuh Syariah dan mendapat kelulusan bank negara. Akaun Emas GAP mendapat kelulusan Sijil Patuh Syariah pada 29 Sep 2017 dan kita tidak perlu rasa ragu2. Simpanan  emas GAP dijamin 100% dengan Emas Fizikal.

Konsep Bank Vs GAP

Cara untuk menabung atau menyimpan emas ialah dengan buat belian emas ikut harga emas GAP di website Public Gold www.publicgold.com.my .Untuk buka akaun anda boleh beli serendah RM100.  Saya selalu syorkan untuk warga Singapura boleh beli sgd$100 setiap bulan.  Bagi yang mempunyai bajet yang lebih besar anda boleh target untuk keluarkan emas setiap kali sampai 20 gram atau 5 Dinar.

Apa lagi kelebihan pada Akaun Emas GAP?

  1. Jika anda memerlukan pinjaman duit jangka pendek, anda boleh buat Ar Rahnu (Pajak Gadai Islam). ArRahnu umpama anda pinjam duit sementara dan emas sebagai cagarannya.
  2. Jika anda perlukan duit, anda juga boleh jual balik emas di dalam Akaun GAP anda kepada Syarikat Public Gold untuk dapatkan tunai.
  3. Anda boleh juga transfer menjadi C-Wallet untuk berbelanja di PG Mall dan ahkir sekali
  4. Anda boleh Keluarkan Emas Fizikal samaada Gold Bar atau Dinar Emas

Saya sediakan Video untuk penerangan seterusnya. Sila klik link di bawah ini:

Jika anda perlukan bimbangan Pelaburan Emas seterusnya boleh hubungi dengan WhasApp saya atau Follow Facebook klik nama saya.  Ingin simpan Emas KLIK SINI.  Terima Kasih.

MOHD SULIMAN HAFID – PG 027857
Star Master Dealer Public Gold
SMS/WhatsApp +65 9224 6333
Visit site: https://OneGoldDinar.net

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat untuk keluarga dan kawan-kawan yang belum tahu cara kumpul emas melalui GAP account.  Harap dapat di ‘Share’ kepada mereka. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *