Peluang Bisnes di Public Gold

Bermula Dari Syarikat Kerdil.

Sepuluh (10) tahun dahulu tiada siapa yang mengenali akan Syarikat Public Gold yang mula bertapak di Pulau Pinang.  Ketika itu Public Gold menumpukan sepenuhnya kepada perdagangan ‘Gold Bullion’ dan ‘Silver Bullion’.

Public Gold memberi bimbingan, tunjukajar, nasihat kepada sesiapa yang ingin menjadikan Emas dan Perak sebagai Pelaburan jangka masa panjang.

Selama 10 tahun menjalankan bisnes dagangan emas banyak rintangan dan cubaan yang ditempuhi namun Public Gold telah berjaya mengatasi semuanya dan selama itu banyak pencapaian telah diraih oleh Syarikat Public Gold.

Public Gold kini boleh merasa bangga kerana telah mempunyai lebih 100 ribu customers, 20 buah cawangan di seluruh Malaysia, Spore-JB dan Indonesia.

Pencapaian terbaru ialah apabila Public Gold mendapat pengesahan Jual-Beli Emas ‘Patuh Shariah’.

patuh-shariah

Bagi anda samaada Pelajar, Guru2, Pekerja Biasa, Orang Awam, Pesara, Penganggur dan siapa sahaja yang ingin dapatkan ‘income’ tambahan, anda mempunyai peluang yang diberikan oleh Syarikat Public Gold.

seminar emas shariah

Gambar : Seminar Emas dan Syariah di Kelana Jaya, Tabung Haji

Pendapatan Pasif.

Ada yang tanya saya boleh tak kita dapat ‘Passive Income’ di Public Gold?

Jawapannya memang boleh jika kita ikut sistem pembelajaran Public Gold. Tetapi sebelum saya terangkan caranya, biar saya jelaskan sedikit apa itu ‘Passive Income’ atau pendapatan pasif.

Pendapatan pasif boleh diperolehi dari duit bulanan sewa rumah,  duit sewa kedai milik kita, hasil tanaman dari ladang, hasil bisnes, hasil bisnes Emas, wang pencen, hasil tulis buku dan banyak lagi.

Ada pendapatan pasif yang menjana wang setiap tahun, bulanan malahan ada yang harian. 

pasif pendapatan

Gambar: Cara Dapatkan Pendapatan Pasif

Dengan kata lain, anda buat sekali dan anda akan dapat bayaran berkali-kali.  Malahan ada yang dapat diwariskan kepada keluarga anda.  Bestkan!

Sila tonton video bawah ini cara menjana pendapatan pasif bersama Public Gold

 

Tiga (3) Jenis ‘Income’ Bisnes

Public Gold kini memberi Platform Busines yang cukup hebat jika dibandingkan semasa mula-mula ditubuhkan dahulu.  Untuk tambahkan ‘Income’ anda boleh pilih platform di bawah ini:

#1. Gold Dealer ‘Taukey Emas’.

  • Jika anda ingin dapatkan ‘income’ dari jual beli emas ‘gold bar’ dan perak ‘silver bar’ anda mesti menjadi seorang Dealer Emas berdaftar di Public Gold.  Dealer emas akan mendapat komisyen setiap kali beli atau jual emas.  Ingin daftar Percuma Klik Sini.  Apakah 10 kelebihan jadi Gold Dealer boleh muat turun pdf file dealer Klik Sini

#2. Barang Kemas Aurora

  • Bagi yang minat dengan barang kemas eksklusif untuk wanita ‘Aurora Italia‘.  Anda juga boleh jadi Dealer dengan buat pendaftaran Percuma Klik Sini.

#3. E-Commerce Platform

  • Jika anda berminat dengan ‘e-commerce’ bisnes PG Mall adalah platform online shopping.  Anda boleh beli bermacam-macam produk dari keperluan harian sehingga barangan ‘electronic’ .  Anda boleh jadi seorang shopper atau merchant untuk pasarkan produk2 anda.  Ingin daftar percuma sebagai shopper Klik Sini dan daftar percuma sebagai Merchant Klik Sini.

Anda bukan sahaja boleh mendapat Pendapatan Pasif malahan pendapatan yang cukup lumayan asalkan ikut formula yang betul iaitu RAJIN.

Saya ingin mengambil contoh bagaimana salah seorang Gold Dealer mendapat Passive Income setiap bulan di Public Gold. Di mana beliau mempunyai rangkaian melebihi 90,000 orang dan Group Sales setiap bulan 1 hingga 3 juta.  agak2 berapa passive income? Anda kiralah sendiri…..Ini belum lagi termasuk jualan Aurora Italia barangan kemas dan PG Mall Shopping Online.

Belum Ramai Yang Tahu

Pada pendapat saya jika anda ingin dapatkan ‘Income’ di Public Gold anda mesti mulakan sekarang! Pendapatan di Public Gold sangat lumayan dan ‘Long Term’.  Terus buat secara konsisten dan dapatkan pendapatan pasif melalui bisnes di Public Gold. 

Di Singapura, Malaysia, Indonesia dan Brunei Darussalam kita mempunyai peluang yang sangat besar kerana belum ramai lagi yang tahu akan kelebihan bisnes Public Gold.

Saya amat percaya, jika kita yakin, rajin dan terus berkongsi ilmu Emas. In Sha Allah kita boleh berjaya dan mendapat pendapatan pasif yang berterusan melalui bisnes di Public Gold.

Apakah Tindakan Yang Perlu Dilakukan

Ada Ilmu tapi tidak buat tindakan ‘ACTION TAKEN’ tidak akan menghasilkan apa2.

Langkah paling penting jika anda mahu berjaya dalam Bisnes Public Gold ialah ‘Follow the Education System’ seperti berikut:

  1. Hadiri Seminar Ilmu Emas (Singapura, Malaysia, Indonesia dan Brunei Darussalam)
  2. NDO – New Dealer Orientation
  3. PG1S – Join Group PG1S KLIK SINI
  4. PG Golden Tour Saksikan video KLIK SINI
  5. JLT- Leadership Training.

CollageSingapore

Gambar : Seminar Emas Percuma di Singapura

Rajin2 share Bisnes Public Gold, Ilmu Emas, Aktiviti2 Seminar, Berita Emas dan Pengalaman Emas kepada famili dan rakan2 kita dan kepada rakan Media Social kita.  

Facebook Address saya : https://www.facebook.com/MohdSulimanHafid

Ramaikan followers anda di Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Youtube dan lain2. Strateginya dari Stranger jadikan Friends kemudian customer dan dealer (Busnes Partner).

Hantarkan Kenalan Anda Ke Seminar Emas

Banyak kali dalam seminar emas saya ada peserta yang hadir kerana mendapat maklumat dari Facebook.  Jika anda sibuk dengan kerja atau ada hal2 lain, anda boleh hantar kenalan anda ke Seminar Emas di mana sahaja samaada di Singapura, Malaysia atau Indonesia.  Pastikan kenalan anda tahu PG Code anda untuk buat pendaftaran nanti.

woodlands11a

Gambar : Seminar Emas di GV Dynamik Training, Woodlands11 #06-35

Syarikat akan membantu untuk terangkan Bisnes Public Gold kepada kenalan anda dan akhirnya jadikan anda sebagai ‘introducer’nya  Ya betul.. Prosedur di Public Gold sangat mudah sesiapa pun boleh lakukan bisnes ini.

Rajin2lah berkomunikasi dengan kenalan anda melalui WhatsApp atau Facebook suruh mereka hadiri Seminar Emas PERCUMA dengan memberitahu PG Code anda kepada mereka atau anda boleh registerkannya  secara online. 

Semoga Tip bisnes ini dapat membantu anda kembangkan rangkaian bisnes dan mendapat Passive Income yang berterusan dari Public Gold.

Jika anda ingin dapatkan info selanjutnya tentang pelaburan emas boleh follow facebook saya dengan klik nama saya di bawah ini atau layari website di bawah atau ikuti seminar emas berhampiran rumah anda. Terima Kasih kerana sudi membaca blog saya.

MOHD SULIMAN HAFID – PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Harap dapat dikongsikan artikel ini kepada rakan2 dan famili anda yang sedang mencari peluang bisnes dengan klik butang di bawah ini.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *