Tukarkan Duit Raya Kepada Gold Bar

**DUIT RAYA**

Kanak-kanak merupakan yang paling gembira setiap kali tibanya hari raya. Lazimnya ibu bapa, sanak saudara, nenek atau datuk akan memberi sumbangan duit raya kepada mereka.

Harap-harap duit raya yang mereka terima itu dapat dimanfaatkan sebaik mungkin.

Sebagai ibu bapa, kitalah yang harus memainkan peranan untuk mengawal dan simpan baik-baik duit raya tersebut dan dibelanjakan secara berhemah untuk mengelakkan dari ‘kebocoran wang’.

Satu cara simpanan yang sangat baik ialah kita boleh tukarkan duit raya tersebut kepada emas Gold Bar 1gm 999.9 edisi Raya sebagai kenang-kenangan dan simpanan jangka panjang.

Tukar Duit Raya Kepada Gold Bar 1

“Tahun ini saya nak berikan emas raya kepada kedua ibu bapa dan kedua mertua bagi menggantikan duit raya, harap-harap mereka lebih ceria dengan pemberian ini” kata seorang pelanggan saya.

Beliau sememangnya telah lama amalkan, berikan emas raya kepada 3 orang anak-anaknya. Tahun ini merupakan tahun yang kelima, berikan anak-anaknya emas raya menggantikan duit raya.  Baginya memberi emas raya ini lebih istimewa dan nilainya berkekalan.

Edisi khas emas raya

Gambar : Edisi Khas Emas Raya Keluaran Public Gold

“Dah 5 tahun saya menyimpan duit anak-anak dalam bentuk emas” kata pelanggan saya. Duit raya yang anak-anak saya terima akan saya belikan emas keluaran khas Public Gold.  Hari Raya merupakan masa terbaik untuk kita mulakan dengan simpanan emas.

Anak-anak yang masih muda ini perlu didedahkan dengan matlamat jangka masa panjang. Kalau tak diajar dari sekarang, mereka tak akan faham “kenapa nak simpan duit lama-lama?

Sebagai ayah dan ibu, penting untuk kita didik anak-anak dari awal. Programkan minda mereka” Duit tukar jadi emas, kemudian simpan sampai boleh beli rumah”

Insya Allah, bila mereka simpan emas dengan kefahaman yang betul dan memberitahu atuk, nenek, maklong dan paklong tentang perkara tersebut, nescaya anda sebagai ibu bapa akan tersenyum lebar.

Semoga dengan adanya edisi khas ini bertambah ceria dihari raya ini tahun.

Keseronokan MENYIMPAN DUIT adalah BERBELANJA TAPI Keseronokan MENYIMPAN EMAS adalah MENAMBAH ASET.

Jika ada sebarang pertanyaan, boleh buat perjanjian dengan hubungi saya nama di bawah ini. Terima kasih.

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Semoga sharing di atas bermanfaat dan harap dapat kongsikan bersama famili dan rakan2 kita dengan klik butang di bawah ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *