Emas Mengekalkan Kuasa Belinya

Salam sejahtera sahabat,

Kuasa Beli Emas Tetap Sama

Hari ini saya ingin berkongsi satu fakta menarik mengenai emas.
Salah satu daripada keistimewaan ialah emas dapat mengekalkan kuasa membelinya di dalam jangka masa panjang.

Apa yang boleh dibeli oleh emas ribuan tahun dahulu masih boleh dibeli dengan berat emas yang sama pada masa sekarang. Sungguh hebat dan mengkagumkan nilai emas.

Saya sering berkongsi maklumat berkenaan “seekor kambing di zaman rasullulah SAW boleh dibeli dengan 1 Dinar” dan hari ini dengan 1 Dinar pun masih kita boleh beli se ekor kambing.

1 Dinar kambing

Gambar : 1 Dinar $250 masih boleh beli seekor Kambing

Nilai emas yang stabil dilihat dari kuasa beli 1 dinar emas 1400 tahun yang lalu berbanding hari ini.

Flyer ini sebagai bukti bahawa dengan 1 Dinar anda masih boleh beli seekor kambing.  Hari ini harga 1 dinar emas sekitar $250 dan harga korban seekor kambing di Bangladesh $180.  Sila lihat flyer di bawah:

korban-kambing

Gambar : Flyer Harga Korban Seekor Kambing $180 sahaja.

Jadi kalau ada niat nak buat korban pada tahun hadapan belilah 1 Dinar untuk 1 kambing. Kiraan nya senang saja.  Nak korban 10 ekor kambing belilah 10 Dinar.

Semasa seminar, saya sering memberi contoh bagi warga Singapura yang ingin mengerjakan haji tahun ini (2017). Harga khidmat haji ialah $10,000. Tetapi sekarang ini kita dikenakan Kuota haji yang memungkinkan mengambil masa 20 tahun dari sekarang.  Logiknya bila tiba masa untuk pergi haji nanti harganya tak mungkin $10,000.  Satu cara untuk kekalkan nilai wang tersebut ialah dengan tukarkan wang tersebut kepada Emas.

Insha Allah bila tiba masa pergi haji nanti nilai emas tersebut akan membolehkan anda pergi haji seperti teori kambing di atas walaupun sudah 1400 tahun 1 Dinar masih boleh beli seekor kambing.

Kesimpulan – Anda dapat lihat simpanan emas dapat mengekalkan kuasa beli dalam jangkamasa panjang.  Ini kerana harga emas akan meningkat dalan jangka masa panjang.  Jika anda ingin tahu apa Faedahnya Menyimpan Emas? KLIK SINI.

Emas bukan sahaja boleh dijadikan sebagai pelaburan malahan simpanan yang menguntungkan kerana emas mempunyai reputasi nilai yang sangat hebat.

Emas adalah Zero Inflasi.  Apa pula akan belaku pada Mata Wang kertas jika di simpan dalam jangkamasa panjang KLIK SINI untuk mengetahuinya.

motivasi 2
Terima kasih kerana sudi membaca!  Ingin bimbingan Ilmu Emas seterusnya klik nama saya di bawah ini:

MOHD SULIMAN HAFID- PG 027857
Master Dealer for Singapore
SMS/WhatsApp +65 9224 6333 (Spore) +6 016 6825 003 (M’sia)
Visit site : www.OneGoldDinar.com

Kredit kepada Mentor Emas Saya : Mahaguru Syukor Hashim

Jika artikel ini bermanfaat, saya mohon anda share dengan rakan-rakan Social Media anda. Klik butang di bawah.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *